Een fluitje maken van fluitekruid – poging 1 (met video met aanwijzingen)

Tijdens een wandeling met een planten- en kruidenkenner kreeg Elle vandaag de tip om zelf een fluit te maken van één van de planten die we onderweg tegen kwamen. Het was het fluitekruid. De stengels van deze plant zijn hol, waardoor je er gemakkelijk een fluitje van kunt maken. In haar enthousiasme plukte ze meteen de eerste de beste stengel en nam die mee om het te gaan uitproberen.

Weer thuis aangekomen maakten we een opening in de fluit en we probeerden er een blokje in te maken, om zo de fluit ook echt werkend te krijgen. Dat laatste lukte ons niet bij deze eerste poging. Elle’s fluit werkte dus niet zo mooi als de fluitjes uit de video hieronder:

Binnenkort gaan we het weer eens proberen, want het was wel een leuk experiment en zeker voor herhaling vatbaar.

Wil je ook een fluitje maken, dan vind je in de video hieronder goede aanwijzingen om het te laten werken. Na ons eerste experiment vermoed ik dat je voor het blokje wat je in de fluit schuift iets anders moet gebruiken dan een stukje fluitekruid, omdat dat laatste niet perfect in vorm te krijgen is en daardoor niet past zoals het zou moeten passen.